20 facts om chokolade

  • Chokolade indeholder en ubetydelig mængde koffein i forhold til andre produkter som kaffe og te.
  • At spise chokolade kan hjælpe med at behandle og forhindre forskellige former for ømhed og smerte, da det er naturligt smertelindrende.
  • Bare et enkelt stykke chokolade kan give kroppen energi nok til at løbe 150 meter.
  • Næringsstofferne i chokolade hjælper med en øget vækst af gode bakterier i kroppen.
  • På grund af dens indhold af flavonoider, beskytter chokolade huden mod solen og forhindrer solskoldning.
  • Dens aroma øger theta hjernebølger, hvilket har en form for afslappende virkning. At spise chokolade stimulerer også udskillelsen af endorfiner, som giver en følelse af glæde og velbehag, desuden øger også den serotonin niveauet.
  • At spise chokolade forbedrer hukommelsen og koncentrationen. Dette skyldes også flavonoiderne, der øger blodgennemstrømningen til hjernen i to eller tre timer efter at have spist det.
  • Det kan forebygge huller, da de antibakterielle stoffer i kakaobønner modvirker det høje sukkerindhold. 
  • Det reducerer træthed og forbedrer fysisk præstation.
  • Det store indhold af antioxidanter i mørk chokolade kan øge den forventede levetid, for dem der indtager det regelmæssigt.
  • I en undersøgelse offentliggjort i Physiology and Behavior magasinet blev det konstateret, at et stykke mørk chokolade kan hjælpe dig med at se bedre i svagt lys.
  • Det er rigtig godt for hjertet takket være dens indhold af antioxidanter. At spise mørk chokolade hjælper med at udvide arterierne og fremmer blodgennemstrømningen. Desuden hjælper det med at forebygge akkumuleringen af plak på arterievæggene.
  • Selvom mange mennesker ikke vil tro på dette, så kan chokolade hjælpe med vægttab takket være antioxidant-indholdet og den meget tilfredsstillende effekt. 
  • At spise chokolade under graviditet hjælper med at forebygge stress og forbedrer humøret.
  • Det findes i mange skønhedsprodukter, da det fugter huden og hjælper med at forebygge rynker.
  • Det siges, at mørk chokolade kan hjælpe med at kontrollere og forhindre hoste.
  • Dens antioxidanter holder dit udseende ungt.
  • flavonoiderne i chokolade bekæmper frie radikaler i kroppen. På grund af dette, hjælper chokolade med at forhindre sygdomme og fremmer cellulær regenerering.
  • Nye undersøgelser har fastslået, at kvinder der spiser omkring 550 gram mørk chokolade om ugen, lommereducerer risikoen for at lide af slagtilfælde med 20%.
  • Kakao indeholder oliesyre, en form for fedt der kan hjælpe med at øge mængden af det gode kolesterol.